XXI Olimpiada Wiedzy o Żywności
etap okręgowy - 23 listopada 2018 r.
W dniu 23 listopada 2018 r. odbył się w naszej szkole etap okręgowy XXI Olimpiady Wiedzy o Żywności.
Wzięło w nim udział 20 uczestników z 5 szkół województwa pomorskiego i kujawsko – pomorskiego. Konkurs składał się z dwóch etapów: pisemnego testu oraz części ustnej, na której uczestnicy odpowiadali na pytania w trzech blokach tematycznych: przetwórczym, analitycznym i ekonomicznym.
Do części ustnej zakwalifikowało się pięciu uczestników: trzy z Zespołu Szkół Spożywczych w Bydgoszczy i dwie z naszego Centrum.
W gronie finalistów znalazła się Zuzanna Stefańska z klasy III B i Kinga Murawska z klasy IV B.
Wyniki etapu okręgowego są następujące:
• I miejsce - Angelika Kopczyńska ZSS Bydgoszcz
• II miejsce – Emilia Szulc ZSS Bydgoszcz
• III miejsce – Zuzanna Stefańska CKZiU nr 2 Gdańsk
Finalistom gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów w etapie centralnym Olimpiady, która odbędzie się w Poznaniu.
tekst: R. Charun